Finnish Slot Review Example

Arvostelussa NetEntin Vikings-slottipeli

Kukapa ei olisi kuullut vuonna 2013 alkaneesta historiallisesta TV-sarjasta Viikingit. Sarja seuraa Viikinki Ragnar Lodbrokin ja hänen jälkeläistensä elämää ja aikaa, kun tämä tunnettu norjalainen Englannin ja Ranskan valloittaja kruunattiin Pohjoismaiden kuninkaaksi. Nämä kertomukset pohjautuvat perimätietoon, jotka kirjoitettiin ylös vasta noin 300–400 vuotta tapahtumien jälkeen. Viikinkien aikakausi oli noin 793 eaa. Nyt sarjan faneille on tiedossa hyviä uutisia, sillä tunnettu pelivalmistaja NetEnt on kehittänyt TV-sarjaan perustuvan kolikkopelin.

Pelin grafiikka on NetEntille tuttuun tapaan erinomainen, ja peli alkaakin lyhyellä videopätkällä, jossa sarjasta tuttu näkijä antaa ennustuksiaan. Sarjan teemaan sopien pelin väritys on tummaa ja synkkää. Sarjan hahmot pyörivät keloilla ja pelin panostusmahdollisuudet ovat loistavat. NetEnt on odotetusti onnistunut vangitsemaan TV-sarjan tunnelman tähän hienoon kolikkopeliinsä. Peli julkaistiin marraskuussa 2018.

Tietoa pelistä ja sen bonustoiminnoista

Vikings-pelissä on perinteiset viisi kelaa ja kolme riviä, joista muodostuu yhteensä 243 eri tapaa voittaa. Pelissä on käytetty Viikinki-teemaa alusta loppuun asti ja parhaimmat voitot saakin sarjan hahmosymboleilla, kuten Ragnar Lothbrokilla, Lagerthalla ja Flokilla. Muita symboleita ovat korttipakasta tutut kirjaimet A, K, Q, J ja 10.

Peruspelissä on toiminto nimeltään Scatter Pays, joka aktivoituu, kun yksi hahmosymboleista venyttäytyy koko kelan kokoiseksi. Tällöin kaikki muut keloilla olevat hahmosymbolit muuttuvat samaiseksi symboliksi ja pelaaja kerää potin. Ison voiton osuessa kohdalle ruudulle lentää suuri korppi ja teemaan sopien maa syttyy palamaan.

Toinen pelistä löytyvä bonustoiminto on scatterina toimiva Raid Spins. Kun linjastolle ilmestyy kolme Raid Spins -symbolia, pelaaja siirtyy bonustoimintoon, jossa hän saa itselleen seitsemän ilmaiskierrosta. Tällöin siirrytään merelle viikinkilaivaan ja keloja onkin seitsemän, joissa jokaisessa on viisi riviä. Tällä pelikentällä voittomahdollisuuksia on huimat 78 125. Tämän lisäksi keskellä linjastoa on niin sanottu hot spot. Kun siihen saa yhden hahmosymbolin, muuttuvat kaikki linjastolla olevat hahmosymbolit taas samoiksi, ja voitot ja voitonmahdollisuudet nousevat. Raid Spins -toiminnolla voi voittaa panoksensa takaisin jopa 10 000 -kertaisesti.

Kolmantena erikoistoimintona pelissä on Shield Wall -toiminto. Tämä toiminto voi aktivoitua milloin vain, ja se muuttaa joko 3×2- tai 5×2-kokoisen alueen joksikin hahmosymboliksi, jonka jälkeen voitot jaetaan.

Peli toimii moitteettomasti kaikilla laitteilla, ja panostusmahdollisuudet ovat erittäin laajat alkaen 0,20 sentistä per kierros jopa 200 euroon per kierros. Pelin RTP on 96,05 %, mikä on kolikkopelien keskitasoa.

Teema

Viikingit-teema tarjoaa karua silmäniloa kaikille kolikkopelien ystäville; sekä grafiikka että äänimaailma ovat suoraan TV-sarjasta. Välillä pelaaja kuulee Näkijän ennustuksia ja väillä taas viikinkien raakoja taisteluhuutoja. Äänet saa halutessaan myös pois päältä. Korkea-arvoisin symboli pelissä on kultainen verentahrima V-kirjain. Kuten alussa mainittiin, väritys on tummaa ja synkkää sarjan teemaan sopien.

Pelinäkymä on helppokäyttöinen ja selkeä, ja pelissä on muiden kolikkopelien tapaan Autoplay- ja Max Bet -ominaisuus. Kolikon arvon saa säädettyä oikeassa alareunassa olevasta näppäimestä.

Miksi pelata Viking-kolikkopeliä?

Vikings pelin hyviä ominaisuuksia on paljon. Pelkästään pelin teemana oleva viikinkiaikakausi on aiheena mielenkiintoinen. Slotista löytyvät kolme eri bonuspeliominaisuutta tarjoavat pelaajalle runsaat mahdollisuudet eri kokoisiin voittoihin.

Panostusskaalan ollessa niinkin laaja kuin 0,20–200 euroa, peli houkuttelee puoleensa kaikenlaisia pelaajia.

Mitä pelissä voisi vielä parantaa?

Vaikka Vikings-peli on kokonaisuudessaan varsin viihdyttävä ja kokonaisvaltainen paketti, löytyy siitäkin jotain parannettavaa, ainakin pelaajan näkökulmasta katsottuna. Raid Spins -ominaisuus on hieno toiminto, mutta sen ollessa aktiivinen sitä ei voi aktivoida uudelleen, kuten useissa muissa kolikkopeleissä. Pelissä on jo käytetty jonkin verran otteita TV-sarjasta, mutta niitä voisi hyvin olla lisääkin, sillä se toisi peliin vielä enemmän tunnelmaa.

Yhteenveto

NetEnt on tunnettu ja suosittu pelinkehittäjä, jolta voidaan odottaa taattua laatua. Vikings-slotin kanssa NetEnt pamauttaa potin jälleen. Jos pelaaja kaipaa elämäänsä seikkailua ja jännitystä, on sitä tarjolla tässä viikinkien raakaan maailmaan pohjautuvassa kolikkopelissä. 243 eri tapaa voittaa sekä laaja panostusskaala sopivat pelaajalle kuin pelaajalle.

Kolikkopelissä on kolme eri bonustoimintoa, jotka parantavat pelaajien voitonmahdollisuuksia. Scatter Pays -toiminnossa venytetty hahmosyboli muuttaa kaikki linjastolla olevat symbolit samoiksi, jolloin voitot ovat taattuja. Kiirehdi ja kokeile, miten sinä pärjäät viikinkien maailmassa.

 

Was this article helpful?